dimarts, 9 de setembre del 2008

El (In) Mundo segueix insultant al Poble de Catalunya

Aquest pamflet que lidera l’anomenada yihad hispànica i que practica l’anomena’t sensacionalisme basat en el xantatge publicitari ha superat tots els límits de la decència.

El seus darrers reportatges de profunda investigació!!!, anomenats "Si un niño pide pis en castellano hay que ignorarlo", i el bilinguismo puede provocar "tartamudeo" son clarament candidats als premis deixalla de l’informació. Aquest seria la part tragicòmica d’aquestes actituds, però modestament jo dic prou, prou d’insultar, mentir i tergiversar la realitat de la llengua a Catalunya.

Us recordeu del “Afer Galinsoga” aquell director de la Vanguardia durant el franquisme, que desprès d’escoltar una homilia en català va pronunciar aquell insult, “Todos los Catalanes son una mierda.” Us en recordeu de la reacció en ple franquisme,

“Com a resposta a aquest fet, un grup de joves catòlics i catalanistes encapçalats per Jordi Pujol i Soley entrà en contacte amb gent d'acció d'ideologia semblant i organitzaren una campanya de boicot al periòdic. Aquesta campanya consistí a repartir fulls volants, estripar diaris al carrer, trencar vidres del seu local, trametre cartes als anunciants i als venedors, etc. La campanya se'ls escapà de les mans i aparegueren grups espontanis que actuaven pel seu compte.

Els partits polítics —llavors clandestins— no hi col·laboraren, però sí que ho feren alguns dels seus militants a títol personal. Al gener de l'any següent, Galinsoga escriví un article per tal de guanyar-se la simpatia dels catalans, negà els fets i s'autoqualificà d'amic de Cambó. La resposta fou espectacular: escampada de fulls volants al Liceu. La campanya continuà ampliant-se fins que pel febrer Galinsoga fou cessat. El diari havia perdut uns 20000 subscriptors, havia baixat el tiratge en 30000 exemplars i s'havia vist obligat a reduir pàgines.”

El pamflet abans esmentat ha anat més enllà d’en Galinsoga, des de fa anys no atura la seva campanya de difamació contra la llengua i la cultura d’aquest País, provocant l’odi i l’enfrontament, crec que és hora de reaccionar, crec que és hora que aquells que menteixen sobre el nostre País pateixin el buit de la nostra societat.

Trobo intolerable, insultant, que directius d’aquest pamflet intervinguin en els nostres mitjans públics predicant la mentida i l’engany, algú s’imagina a Israel o Alemanya permeten que aquells que neguen l’holocaust tinguin amplia tribuna en els seus mitjans de comunicació?

Demano modestament que el Govern del meu País i les seves institucions deixin de col·laborar amb aquests pamflets que insulten als ciutadans d’aquest País amb les seves males informacions.