dissabte, 15 de març del 2008

Carod, Puigcercós? Esquerra!

El debat ja fa temps que ha començat a Esquerra. Ara, després dels calamitosos resultats a les darreres eleccions, aquest debat s’intensificarà en vistes al proper congrés del partit per raons òbvies.

Puigcercós i Carod-Rovira ja estan movent peça per començar a preparar els seus equips de cara a presentar candidatura. Tant el moviment d’Esquerra Independentista com el de Reagrupament jugaran segur un paper destacat en les setmanes que venen. Ja veurem si també apareixerà aguna altra candidatura provinent d’aquests sectors o bé acaben incorporant-se a les dels actuals president i secretari general.

Però crec, que per damunt de tot plegat, el que haurem de valorar i molt és les candidatures en el seu conjunt. No és tan important quí sigui el president d’Esquerra després del congrés, sinò quins seran els membres de l’executiva. Una executiva que haurà de respondre a un equilibri territorial de debó, que s’ajusti a la realitat en quant a les xifres de militants arreu del país. Sense anar més lluny, Barcelona ha de tenir una representació destacada en aquest nou projecte d’Esquerra. Comptem amb gent prou bona, com el Jordi Portabella, l’Oriol Amorós o el Rafel Niubó, entre d’altres, com per tenir un pes prou important al nucli principal del partit.

A més, també haurem de sopesar molt bé, quin projecte s’ajusta més a la realitat de l’independentisme català, tot pensant que les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010 són crucials, doncs són les que en funció dels resultats i les futures aliances que en fructifiquin, marcaran el full de ruta cap al 2014.

I per descomptat, hem de reforçar el paper del republicanisme i l’ètica com un tret diferencial esencial respecte altres formacions catalanistes com ara CiU. Aquest ha de ser el pal de paller d’un renovat discurs d’Esquerra.

En definitiva, el que hem de desitjar tots i totes els que formem part d’Esquerra, es que després del congrés el partit surti reforçat, independentment del nom del president. Jo a hores d’ara no em puc mullar encara. No conec les candidatures en el seu conjunt ni el full de ruta de les mateixes cap al 2014. Però quan arribi el moment em mullaré segur.