dijous, 3 d’abril del 2008

ERC, un partit diferent, però és el meu partit


Qui creus què guanyarà? A qui votaràs?

Tots els candidats tenen l’obligació d’acceptar la democràcia de les urnes, cap altre partit farà mai un procés com aquest, seria imperdonable que les qüestions personals ens aboquessin a una esquerda.

Tothom te dret a presentar-se, però és evident que cal uns mínims, i per tant és necessari i saludable que els candidats presentin un mínim de signatures per poder-se presentar, fins i tot caldria que presentessin “un aval que garanteixi que acceptaran el resultat.” Prou de fugides a la Rahola.

1.- Joan Puigcercós.- El conec, he compartit treball a Madrid i moltes hores de converses, s’ha sacrificat per aquest partit i per els seus líders, masses vegades ha pagat pels errors dels altres, ara és el seu moment i el necessitem. Honestament és la millor opció per la gent d’Esquerra.

2.- Uriel Bertran.- El conec des de fa uns quants anys, de l’època de Secretari General de les JERC, amb ell vam organitzar una jornada festiva- reivindicativa a Blanes en defensa del Delta de la Tordera, després vaig compartir durant uns anys reunions a l’executiva d’Esquerra i com a President del Consell Comarcal de la Selva vam estar amb contacte per l’Acampada Jove d’Arbúcies.

Té espai a Esquerra, la seva empenta i les seves ganes de millorar el partit, el fan necessari, però el perdent algunes de les seves actituds, és incorporable a un partit obert i modern, però no per encapçalar l’Esquerra del segle XXI.

3.- Joan Carretero.- Des de fa anys que el conec, des de la distància, jo a la costa, ell a la muntanya, va aconseguir uns excel·lents resultats a les municipals que va revalidar amb posterioritat, tot un caràcter, però mai ha demostrat tenir una excessiva sensibilitat cap al partit.

De totes maneres la seva experiència, el seu treball i la voluntat expressada de millorar esquerra, permeten que pugui ésser una persona vàlida, però sincerament no el veig per dirigir Esquerra.

4.- Ernest Benach.- Institucional, ha estat el darrer en anunciar la seva candidatura, no la entenc, tanta tàctica, és l’única candidatura en que el seu líder no es presenta. Han renunciat fins i tot abans de començar.......

Guanyi qui guanyi, demano lleialtat cap a Esquerra.