dimecres, 17 de desembre del 2008
Els acords entre PSC i PSOE són polítics i de succesió, en contra dels interessos de 7 milons de catalans
dimarts, 9 de desembre del 2008
Intervencions a acte PDDi SiP fi campanya recollida signatures per tenir competència per convocar referendums
Manifest de la Plataforma pel Dret de decidir(PDD) i Sobirania i Progrés:
Parlament del filòsof Josep Maria Terricabras:
Parlament d´Elisenda Paluzie,membre de SiP:
Intervenció actriu nord-americana:
Intervenció representant de Tàrrega:
So de grallers i músics:
dimarts, 18 de novembre del 2008
El paradigma de NISSAN: la dependència laboral i nacional. Anem cap a la vaga general?
divendres, 7 de novembre del 2008
Segons el CIS, per desgràcia, estic guanyant l’aposta amb l’executiva d’Esquerra
Per desgràcia sembla que els meus mals auguris es compleixen segons es desprèn de l’estimació de vot que el CIS ha publicat aquests mes d’octubre. Em sap molt de greu que tingui raó, però encara em fot més el dolor i la tristesa que sento en veure com la majoria dels militants del meu partit no reaccionen. Tot segueix igual, o pitjor, perquè ja veurem què pot passar quan el Tribunal Constitucional acabi de rematar l’Estatut, o què passarà si el finançament pactat entre en Montilla i en Zapatero és coherent amb la seriositat d’aquest darrer, és a dir, una misèria, i a més a més al final serà paper mullat.
Si tot això ens aboca a unes eleccions al Parlament avançades mentre a Esquerra encara no s’ha aclarit qui serà el seu candidat, l’escenari encara pot ser més desastrós. Aquesta manca de definició de qui és el líder pot provocar unes primàries a corre-cuita per decidir el candidat, amb el desgast corresponent a poques setmanes d’unes eleccions, com també pot provocar un pacte forçat entre les dues faccions i que Esquerra continuï quedant davant de l’opinió pública igual de dividida i que segueixi apostant per la seva satel·lització al PSC-PSOE.
Jo no sóc expert en enquestes electorals ni menys encara sóc del ram, però encuriosit per veure si aquesta enquesta del CIS confirmava les meves prediccions, amb l’Excel m’he fet un gràfic per veure les tendències d’estimació de vot i també per veure si es pot preveure quins resultats s’obtindrien segons aquestes projeccions.
Per fer-ho, vaig fer una extrapolació de possibles vots que podrien treure CiU i ERC a partir de la relació entre l’estimació de vot del CIS uns mesos abans i els resultats reals de la votació corresponent. He agafat només CiU perquè del PSC i d’Iniciativa en l’enquesta del CIS no en puc obtenir l’estimació de vot per separat dels respectius partits estatals.
Amb totes les reserves, podreu constatar que els resultats extrapolats per a ERC són dolents, molt dolents. De fet totes les estimacions de vot extrapolades possibles per a Esquerra em donen per sota dels 200.000 vots! En canvi per a CiU les estimacions són més bones, però no acaben de recollir els vots perduts per Esquerra.
Llegenda del gràfic
En l’eix de les X tenim els mesos en què el CIS ha fet l’enquesta. No hi ha dades d’ERC abans del gener del
En l’eix de
Les fletxes indiquen eleccions o fites importants que poden condicionar l’estimació de vots.
Els vots de les eleccions estan reflectits dins un requadre de color blanc i de color diferent segons el tipus d’eleccions: Per al Congrés de Diputats són de text de color blau, les municipals són de color verd i les del Parlament són de color negre.
La diferència d’estimació de vots entre ERC i CiU segons l’enquesta disponible del CIS immediatament abans de les eleccions està reflectida amb la fletxa blava amb el text de color negre escrit dins un requadre blanc.
Les fletxes amb doble línia indiquen les tendències de cadascuna de les dues formacions polítiques.
Anàlisi del gràfic:
L’estimació de vot del CIS està basat en una enquesta a escala estatal espanyola i per això el % tan petit que es dóna als partits catalans. L’estimació del vot del CIS pot estar condicionada perquè és d’àmbit estatal i no pot ser extrapolada directament a altres eleccions sense algunes correccions. Com que no disposo ni de temps ni de dades per a aquestes correccions, he fet una aproximació indirecta per poder fer les extrapolacions als possibles vots que traurien les dues formacions en les properes eleccions.
L’aproximació indirecta ha estat en treure per cada elecció, tant per al Parlament, com per a les municipals i per a les espanyoles, quants vots corresponen a cada punt d’estimació de vot, segons la darrera enquesta del CIS més propera i per a cadascuna de les dues formacions polítiques.
El nombre de vots per a cada formació està influït segons quina elecció estem parlant i lògicament també condicionat per cada una de les formacions. Per això cada partit té la seva ràtio de vots segons cadascuna de les eleccions.
Interpretacions i extrapolacions
Es poden fer servir diversos paràmetres per fer interpretacions:
1) Segons les tendències d’estimació de vot de cada formació:
Si mirem les tendències (línies de doble traç intermitent), per a cada formació veiem el següent:
· CiU va tenir una davallada en les eleccions espanyoles del març del 2006 que lentament es va anant recuperant fins que va tornar a caure just després del pacte de la retallada de l’Estatut entre ZP i Mas. Posteriorment, a poc a poc ha anat recuperant-se, encara que els darrers mesos la tendència ha pujat amb més força cap amunt. Ara CiU torna a tenir una estimació de vot segons el CIS semblant a la que tenia abans del 2000.
· ERC va tenir una tendència molt positiva just després de les eleccions espanyoles del 2004; posteriorment, durant tot el 2004 i el 2005 la tendència es va apaivagar però sempre amb tendència a l’increment, fins que amb la negociació de l’Estatut, el vot dubitatiu de l’executiva i el referèndum, es va tornar a marcar una tendència negativa durant els 6 mesos en l’estimació de vot. Però justament amb l’expulsió d’ERC del govern d’en Maragall i la posterior convocatòria d’eleccions, es va tornar a incrementar espectacularment l’estimació de vot per a ERC. Però a partir d’aquí la tendència per a Esquerra ha estat negativa, encara que inicialment no gaire pronunciada durant el 2007, però sí en canvi durant tot el 2008 fins ara. Actualment l’estimació de vot segons el CIS per a ERC és de l’1,3% i se situa com la més baixa des del gener del 2004 i només superada per l’única disponible d’abans, que era la del gener del 2000 amb un 0,9%.
· Conjuntament, ambdues formacions, a partir de mitjan 2004, tot el 2005 i part del 2006, fins al pacte entre el ZP i el Mas per a la retallada de l’Estatut, havien tingut una tendència positiva similar d’increment de l’estimació de vot. Igual passa després però en negatiu amb tot el desenllaç posterior de l’Estatut, inclòs el seu referèndum. Sembla que hi ha una relació entre les tendències d’estimació de vot durant tot l’afer de l’Estatut. Ara, però, són totalment divergents. Mentre que CiU puja, ERC baixa.
La conclusió és clara: Esquerra té una clara tendència descendent d’estimació de vot que s’ha agreujat durant el 2008, mentre que CiU ha començat a aixecar el vol. De moment totes les accions que ha dut a terme la nova executiva comandada per en Joan Puigcercós no han frenat la tendència, més aviat l’han incrementat.
2) Segons la diferència d’estimació de vot entre ERC i CiU:
· El punt de mínima distància entre les estimacions de vot entre ambdues formacions és el juliol del 2004, que era del 0,2%. Corresponia dos mesos després dels millors resultats d’ERC de l’era actual, amb més de 652.000 vots, en canvi CiU només en va obtenir una mica més de 835.000.
· L’altre període de mínima distància fou uns mesos després de l’expulsió d’ERC del govern de
· Però en canvi a partir de la reedició del segon tripartit la distància entre l’estimació de vot entre CiU i ERC ha augmentat de tal manera, que en aquesta darrera la diferència és del 2,5% d’estimació de vot. Estem molt a prop de l’única disponible del CIS, que fou el gener del 2000, quan la diferència era del 3,2%.
La conclusió és que mentre que durant tot el 2007 l’estimació de vot per a CiU era més o menys la mateixa, Esquerra en canvi anava perdent suport i això feia que la distància d’estimació de vot entre ambdues formacions fos a poc a poc cada vegada més gran. Però en canvi a partir del 2008, CiU comença a recuperar estimació de vot, que juntament amb l’acceleració de la pèrdua de suport per part d’ERC, ha provocat que l’actual diferència sigui més que el doble de fa un any.
Penso que a mesura que CiU guanya més diferència d’estimació de vot respecte a ERC, aquesta darrera formació sigui menys atractiva i per això s’accelera la pèrdua d’estimació de vot per a ERC.
3) Segons la ràtio de vots obtinguts i l’estimació de vot del CIS:
Per mirar de fer una extrapolació de vots que ambdues formacions podrien obtenir en el futur proper, he agafat per a cadascuna de les votacions que s’han donat entre el 2006 i fins ara la ràtio entre vots reals aconseguits i l’estimació de vots de l’enquesta del CIS disponible just abans de l’elecció. Després, amb aquesta ràtio he fet l’extrapolació amb l’actual estimació del CIS d’aquest més d’octubre del 2008. L’actual enquesta d’octubre del CIS diu que ERC té un 1,3% i CiU un 3,8% d’estimació de vot.
Segons tot això els càlculs són:
- Eleccions al Parlament del novembre del 2006
Partit | Vots reals | Estimació de vot del CIS d’Oct.06 | Vots per cada punt d’estimació de vot del CIS | Vots extrapolats a l’Estimació de vot del CIS d’Oct.08 (CiU = 3,8%, ERC = 1,3%) |
CiU | 935.756 | 3,1% | 301.857 | 1.147.056 |
ERC | 416.355 | 2,4% | 148.698 | 193.308 |
- Eleccions municipals del maig del 2007
Partit | Vots reals | Estimació de vot del CIS d’Gener.07 | Vots per cada punt d’estimació de vot del CIS | Vots extrapolats a l’Estimació de vot del CIS d’Oct.08 (CiU = 3,8%, ERC = 1,3%) |
CiU | 725.334 | 3,0% | 241.778 | 918.756 |
ERC | 334.923 | 2,4% | 139.551 | 181.417 |
- Eleccions espanyoles del març del 2008
Partit | Vots reals | Estimació de vot del CIS d’Gener.08 | Vots per cada punt d’estimació de vot del CIS | Vots extrapolats a l’Estimació de vot del CIS d’Oct.08 (CiU = 3,8%, ERC = 1,3%) |
CiU | 774.317 | 3,0% | 258.107 | 980.807 |
ERC | 296.473 | 2,1% | 141.178 | 183.531 |
Si mirem el conjunt de ràtios per a cada partit i per a cadascuna de les eleccions, tenim:
Partit | Vots per cada punt d’estimació de vot del CIS Parlament 2006 | Vots per cada punt d’estimació de vot del CIS Municipals 2007 | Vots per cada punt d’estimació de vot del CIS Espanyoles 2008 | Mitja de vots per cada punt d’estimació de vots dels CIS |
CiU | 301.857 | 241.778 | 258.107 | 267.247 |
ERC | 148.698 | 139.551 | 141.178 | 143.142 |
Si apliquem aquesta mitjana de vots per a cada punt d’estimació de vots de l’enquesta del CIS en cada contesa electoral, tenim la següent extrapolació per a cada un dels partits si ho apliquem a l’enquesta del CIS d’aquest octubre del 2008:
Per a CiU : 267.247 x 3,8% = 1.015.540 vots
Per a ERC : 143.142 x 1,3% = 186.085 vots
La conclusió, amb aquests càlculs, és que segons l’enquesta del CIS de l’octubre, CiU té uns possibles vots que van entre 920.000 i 1.150.000, amb una mitjana d’1.015.000 vots.
ERC, en canvi, té uns possibles vots que van des de 183.000 i 194.000, amb una mitjana de 186.085 vots.
Extrapolar quants diputats poden donar en unes eleccions al Parlament de Catalunya és difícil perquè depenent de l’abstenció, dels vots dels altres partits i
Si agafem per a cada partit els possibles vots per a les eleccions al Parlament comparant-los amb altres del passat, tenim aquestes prospeccions de possibles diputats si els comicis es fessin els propers mesos:
- CiU: el 1999 va obtenir 1.178.420 vots, que són només una mica més de 30.000 vots dels 1.147.056 que hem extrapolat, i això va significar 56 diputats, que no és majoria absoluta però s’hi acosta.
- ERC: si busquem quants diputats va obtenir amb un nombre similar de vots, hem d’anar cap al 1992 amb 210.000 vots, que són una mica més de 17.000 vots de més dels 193.208 vots i això va significar 11 diputats. Tot apunta que Esquerra, si ara féssim unes votacions els propers mesos, obtindria entre 10 i 11 diputats. És a dir, tornaríem a obtenir els mateixos resultats que tenia en la dècada dels 90 o fins i tot pitjors.
No seria gaire agosarat dir que molts dels votants d’Esquerra que segons aquests càlculs podrien deixar de votar-la anirien a l’abstenció en comptes de votar altres candidatures, com el PSC-PSOE i Iniciativa. Possiblement alguns dels possibles vots que perdi Esquerra aniran cap a CiU, sobretot a mesura que s’entri en campanya i en Mas es presenti com l’única alternativa al PSC-PSOE d’en Montilla i en Zapatero. Perquè lògicament, ara per ara, algú es pot creure que en Carod i en Puigcercós són alternatives reals al tripartit?... si són els principals culpables que existeixi.
Per a CiU, 56 o 57 diputats pot significar que pot tornar a governar
Per al meu partit, tot pinta bastos i malgrat aquella sentència que diu que hi ha petites mentides, grans mentides i estadístiques, no sé per què aquestes que he fet, crec que tenen quelcom de veritat.
Però a mi el que em fot més com a militant d’ERC és que malgrat tots els advertiments que hem fet els que formem Reagrupament Independentista, la majoria dels companys militants segueixen sense voler veure la realitat i sobretot el futur que ens espera.
Espero que amb aquest article més d’un company que ha votat per la continuació de l’actual estratègia comenci a replantejar-se seriosament que cal renovar totalment el partit. Cal canviar de discurs, però sobretot cal canviar els responsables d’aquesta pèssima situació en què es troba Esquerra actualment.
Perquè sincerament m’agradaria que la meva aposta no tingues raó de ser, que la militància digués prou als actuals líders i sobretot que Esquerra tornés a ser Esquerra Republicana de Catalunya. Però també voldria que la meva aposta s’acabés sense sentit no perquè vegi perillar la meva militància, sinó perquè no m’agrada guanyar tan fàcilment. Endevinar que Esquerra va directament al desastre ja fa temps que no té cap mèrit.
Salut i independència.
Manel des de l'Exili
dijous, 9 d’octubre del 2008
Manifestació treballadors/es TYCO ELECTRONICS AMP de Berga i lectura manifest
Vídeos de la manifestació en contra de la directiva de la UE de les 65 hores, a Barcelona
Segon vídeo venint del final de la manifestació cap a endavant , tot baixant pel mig del Passeig de Gràcia fins a Plaça Catalunya:
dimecres, 8 d’octubre del 2008
Factura falsa apadrinada per regidor de CIU denota com funciona equip de govern Ajuntament de Puig-reig
Tot plegat amb una auditoria, donaria claretat i transparència davant l´ombra de dubtes que s´extenen als regidors de govern, després de sortir factures a restaurant local per sobre dels 700 euros, de dificil justificció, oi més, quan parlem dels diners de tots i en un periode de crisis i restricció econòmica, que marca un descontrol pressupostari evident, tot i que es digui "que no n´hi ha per tant".
Si els serveis jurídics d´ERC i PSC ja fan els seus passos, la barroeria i el menyspreu als membres electes del poble que estan a l´oposició de fer post-its per ocultar-ho a l´oposició denoten la prepotència actual, que els aficionats a plens municipals,en especial a precs i preguntes, no els sobtarà. Cal claretat i transparència, i si algú ha fet les coses malament que reconegui la culpa i si algú ha fet un acte de deslleialtat a alcalde . d´ell depèn la destitució del regidor de Medi Ambient o tancar en fals ratificant-lo, i per tant fent-se corresponsable d´una actitud de menyspreu a regidors de l´oposició, que també representen al poble de Puig-reig. A continuació teniu la factura tal com la va fer el consistori, sense el nom de l´empresa, que pel que es veu al Regió7, algú presumptament significat del govern local, ja ha filtrat a la premsa, tot i que l´oposició l´ha mantingut en l´anonimat, malgrat que ara s´intenti tancar files de portes enfora i culpabilitzar únicament a l´empresa que realitza el servei de neteja.

Aquí hi ha la nota de premsa conjunta:
L’oposició de l’ajuntament de Puig-reig, ERC-PSC, ens veiem amb la obligació moral de denunciar una actitud de l’equip de govern que ens hem trobat aquesta setmana.
L’oposició com és el seu dret i deure examina els documents que entren i surten del registre de l’ajuntament.El dia 2 d’octubre es va entrar un document a l’ajuntament amb el nº 3.812:una empresa entra una factura x amb una cantitat x.Però no és això el que volem denunciar sinó l’anotació que hi vam trobar escrita :” Aquesta factura està canviat el concepte per camuflar-la a l’oposició ,tal i com se’m va demanar ,concepte real: x”
Tampoc ens importa el concepte,sinó l’engany.Amb això volem demostrar que aquest equip de govern s’estimem més enganyar i mentir,que parlar de les coses i dels problemes del poble amb l’oposició,tot i que reiterades vegades els hi hem dit que estem aquí per parlar després ens entendrem o no,però enganyar d’aquesta manera ho trobem d’una baixesa inconmensurable.
Si s’ha fet aquest cop,qui no diu si no ho han fet d’altres vegades?
Que reflexionin bé,que amb aquesta forma de fer han intentat enganyar a l’oposició,però també als seus ciutadans.
JOSEP CLOTET
( REGIDOR D’ERC )
(Maragall dimissió) Video de Jordi Serra,nou President ERC Catalunya Central i Marc Gès, després Congrés ERC Catalunya Central
I Marc Gès, l´altra candidat en el Congrés a la Presidència d´ERC a la Catalunya Central, fa balanç després de l´elecció de Jordi Serra com a President ERC Catalunya Central:
divendres, 26 de setembre del 2008
Roda de Premsa de candidatura encapçalada per en Marc Gès, a la Presidència a la Catalunya Central


Resum de la roda de premsa de la candidatura renovadora a la Regional de la Catalunya Central d’ERC encapçalada pel Marc Gès a la Presidència i l’Aleix Andreu a la Secretaria d’Organització, efectuada a Manlleu el passat dimarts dia 23 de setembre a l’Auditori de la Caixa de Manlleu.
En aquesta roda de premsa en Marc Gès va explicar quines són les principals línies programàtiques de la seva candidatura les quals es concreten en els punts següents:
- En relació a la política interna del partit. Hi ha una màxima que defineix prou be la postura republicana en relació als càrrecs: “Un càrrec per un temps determinat”. No una suma de càrrecs per un temps indeterminat. La limitació de mandats i un regim d’incompatibilitats digne d’aquest nom, és el millor model pel partit. Com més persones tinguin responsabilitats, tindrem gent més preparada per encarar nous reptes. Si sumem càrrecs, estem concentrant poder, i el poder, els republicans el repartim.
- La funció del president/a regional ha de ser de treball. I per treballar, tal i com s’ ha demostrat en molts casos i persones, cal TEMPS. Un servidor de vostès en té de temps. El president/a regional ha de ser motor del territori. I el representant del territori a la direcció. En funció d’això també serà el representant de la direcció al territori. De baix a dalt primer, i de dalt a baix després.
- Ens cal una política de formació per adequar els nous militants a la renovada estructura d’ERC. Formació també dels càrrecs electes actuals per a millorar la seva tasca, be sigui a nivell tècnic, be sigui a nivell polític. Hem de tenir clar però, que la millor formació és l’exercici de responsabilitats, tant orgàniques com institucionals. És a dir, la renovació, és la millor manera de formar-nos. L'experiència s’adquireix exercint-la. Etc...
Per la seva banda, l’Aleix Andreu va explicar que la candidatura que presenten és una candidatura renovadora i que té com a objectiu que les comarques de la Catalunya Central tinguin una veu forta a l’Executiva Nacional del partit amb la figura del Marc Gès, així com també la importància de dinamitzar la mateixa Regional per tal que esdevingui un instrument útil per a la militància.
En aquest sentit, l’Aleix va explicar el fort pes que té ERC d’Osona en aquesta candidatura, en la qual en Toni Bou ocuparà la Secretaria de Formació, en Jordi Anento que ocuparà la Secretaria de Finances, i el mateix Aleix Andreu que ocuparà la Secretaria d’Organització ( la més important després de la Presidència ).
Referent al suposat acord entre les comarques d’Osona i del Bages per la Presidència Regional, els membres de la candidatura van deixar clar que a ERC els càrrecs els elegeix la militància i en cap cas es decideixen en cap despatx ja que això va contra els estatuts del partit. En acabar la roda de premsa, es va fer una xerrada informativa als militants.
A continuació teniu el currículum de Marc Gès, candidat a President ERC Catalunya Central:
Nom: Marc Gès i Torres
Naixement: 30-07-1956
E-mail: gesmarct@gmail.com
FORMACIÓ
Psicòleg col·legiat
Màster en Gerontologia Social
CURRÍCULUM POLÍTIC
-Fill únic d’ una familia treballadora Catalana i de formació escolta des dels 7 anys.
-1973: Primera participació en un acte de l’Assemblea de Catalunya, en aquest any entra a treballar a la banca.
-1977: Col·labora amb PSC-Congrés a les primeres eleccions generals, després de la fusió del PSC-C amb la Federació Catalana del PSOE, passa a col·laborar amb el PSAN.
-1978: Vota NO a la Constitució
-1979: Treballa perquè el PSAN obtingui representació municipal a Manresa.
-1979:Participa activament en la fundació d’NE (Nacionalistes d’Esquerra), coincidint amb bona part dels companys que ara formen part d’Esquerra. Aquest mateix any es converteix en sindicalista, arriba a ser secretari de la seva secció sindical.
-Més endavant entra a formar part del moviment ecologista polític amb Alternativa Verda i participa en el congrés d’unificació dels Verds a Terrassa. Aleshores surt del moviment perquè en el seus principis, els Verds, no defensaven la Llibertat nacional de Catalunya. Després, participa en els inicis de la sectorial de Medi Ambient d’ on sorgirà “Catalunya Ecologista”, entitat/partit que donarà suport a ERC en diferents eleccions municipals(ERC-AM).
-1996: Es converteix en militant d’Esquerra Republicana de Catalunya.
- Fou President de la Secció Local de Manresa.
- Ha estat candidat, donant suport a d’ altres persones, en diferents compteses electorals municipals. També fou candidat a les eleccions al parlament del 2003. Era també, el candidat nº 13 per BCN en les passades eleccions generals.
-Actualment: President d’Esquerra-Bages des de l’ any 2000 i Conseller Nacional. Val la pena esmentar que essent responsable comarcal i, gràcies a l’ esforç de la permanent comarcal i de tota la gent que ha donat suport a ERC, el Bages ha sigut la primera comarca del país en presentar més llistes municipals que altres opcions polítiques.
ALTRES DADES
Amb més de 20 anys de sindicalista i com a bon activista convençut, també va participar durant anys amb el moviment veïnal i amb el moviment ecologista. Va ser membre del col.lectiu ecologista l’Alzina, i en va arribar a ser president, també va ser un membre actiu i co-responsable de la Crida a la Solidaritat al Bages.
Aquest bagatge, tant polític com social, ha fet d’en Marc una persona tot terreny en el sentit polític. És una persona de fàcil accés, idealista i pragmàtic alhora, amb criteri i mà esquerra, honest i perseverant, dels que saben aguantar les posicions en moments difícils. Ha sigut una persona a qui no li ha costat gaire deixar la vida personal en segon terme per dedicar-se a treballar per la “causa” del nacionalisme d’esquerres.